Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
Marcin Krukowski emilia wilczewska *** *** Bartek Brzyśkiewicz Marek P Mateusz Matias Mariusz0o halotunowa SzczepanS Ann31 Marian Zamojski Monika J Kasia :) (25526 niezalogowanych)
73 Posty
Początkujący
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
73 Posty
Początkujący
tenterminarz jest bardzo fajny korzystałam z niego w poprzedniej i w tej ciąży

www.gazetaecho.pl/cgi-bin/echo/zdrowie/zdrowie/chk/08
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
29 Postów
Wiking
witaj.powiedz mi rodziłaś może w Norwegii?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
50 Postów
Zuzanna ...
(zuzka27)
Nowicjusz
Zabronione w ciąży?
…a ja przez cała ciążę piłam kawę, jedną dziennie. Uwielbiam ją a lekarz mi nie zabronił, w sumie mówi się że czarna herbata jest bardziej szkodliwa niż kawa. Co do tych zabronionych jedzonek to co kraj to obyczaj, u nas ser zabroniony a we Francji daje się go niemowlakom. Jeżeli się je z umiarem to nic nie zaszkodzi. Pamiętam że nawet przy karmieniu piersią lekarz norweski zdziwił się moim pytaniem czego nie mogę jeszcze jeść oprócz cytrusów, orzechów – stwierdził że jak nie będę jadła kilogramami to mi i dziecku nie zaszkodzi. Posłuchałam się go i jadłam i piłam wszystko, mały zdrowy, bez alergii, wcina wszystko co mu się pod nos podsunie.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
2 Posty
Karolina Raubo
(diuna78)
Wiking
Witam witam
Ja rodzilam niecale 2 miesiace w szpitalu w Bodø. Mieszkam na malej wyspie z lekarzem ogolnym. Badania byly podstawowe, krew, mocz, jedno USG, zero kontaktu z polazna. Jadlam i pilam to wszystko co przed ciaza. Serow plesniowych lekarz zabronil, ale i tak raz czy dwa razy sie skusilam. Atmosfera w szpitalu podczas porodu byla bardzo mila. Do dyspozycji gaz rozweselajacy i znieczulenie. Zaraz po porodzie zostalam przeniesiona do przyszpitalnego hotelu, do nowo otwartego pietra specjalnie dla matek z noworodkami. Opieka byla wspaniala, dyzurne pielegniarki przez cala dobe pomagaly i uczyly wszystkiego. Dzidzie mozna bylo zostawic pod ich opieka i wyjsc np. na spacer. Wszystkie ubranka, pieluchy itp. byly zapewnione.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
29 Postów
Wiking
witaj.Dunia78 mam pytanko: a jak ci poszło z rozmową z lekarzem czy położną,bo ja tego najbardziej się obawiam.Mówię po norwesku ale niestety jeszcze nie płynnie i boję się że od strony medycznej to będzie klapa z mojej strony.pierwszy poród miałam cesarkę i zapewne drugi też będziezamiast się cieszyć ciążą to ciągle myślę jak to będzie.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-3  
Odpowiedz   Cytuj
57 Postów
DOROTA K.
(DORA348)
Nowicjusz
Ja też tu rodziłam dwujke dzieci rok po roku z opieki w szpitalu byłam bardzo zadowolona ale lekarze mi też muwili za kazdym razem co innego co moge jeść aczego nie ijak wychodzilam ze szpitala to dostałam długą liste co może zaszkodzic maleństwu żądnych ostrych potraw.ale ja tego nieprzestrzegałam wszystko jadłam na co miałam ochote igazowane piłam iowoce ipikantne imoja córeczka ani razu niemiała kolki ani żadnych dolegliwości.Mała skonczyła roczek idalej ją karmie ale pomału zastanawiam sie jak ją tego oduczyc.Moze dziewczyny znacie jakieś skuteczne sposoby?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
29 Postów
Wiking
Dora348,najlepiej by było do twojej córci abyś z piersi nie przechodziła na butelkę tylko od razu na kubeczek.jeżeli będzie chciała pierś to daj jej kubeczek z ustnikiem lub rułeczką,u mnie się to sprawdziło.powodzenia.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
50 Postów
Zuzanna ...
(zuzka27)
Nowicjusz
zostawić maleństwo tatusiowi na 2 dni a samemu wyjechać do np. SPA
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
84 Posty